Over ons

  

Over ons

Op één november 1918 bepakte oprichter Jan Wildeman voor het eerst zijn brommer met fournituren. Zo bezocht hij alle klanten. Zijn inzet werd beloond. Binnen tien jaar verhuisde zijn onderneming naar een groter pand aan de Stationsstraat in Waalwijk. Het assortiment werd uitgebreid met kunstleder. Na de oorlog was de vraag naar moderne synthetische materialen groot. Wildeman groeide als kool en in 1964 werd uitgeweken naar een nieuw adres op industrieterrein Zanddonk.


In 1928 vestigde Van Leeuwen Leder zich in de Langstraat, destijds het centrum voor de schoenindustrie. Oprichter was Hartog Levie van Leeuwen, die helaas niet terugkwam van zijn deportatie in de tweede wereldoorlog. Na de oorlog zette zijn zwager Richard Braun zette het werk van Van Leeuwen voort. Onder zijn bezielende leiding floreerde de groothandel in leder.


Jan Denissen nam in 1999 Van Leeuwen Leder in 2003 J. Wildeman & Co over. Tussen de zusterbedrijven ontstond een nauwe synergie. In 2005 werd de derde zuster Wildeman Benelux BV opgericht. De huidige structuur is daarmee een feit.


Tot op de dag van vandaag werken de drie groothandels nauw samen vanuit het centraal magazijn in Waalwijk. Ons assortiment bestaat uit kwalitatieve producten van betrouwbare leveranciers. We zijn een familiebedrijf en dat willen we uitstralen naar klanten, leveranciers en intern. Dat houdt in dat we denken op de lange termijn, behoudend, laagdrempelig en betrouwbaar zijn. We willen U als klant steeds net iets meer service verlenen dan verwacht.


Met de focus op leer, kunstleer, technisch textiel en accessoires, willen wij de beste totaalleverancier zijn voor alle branches met een naaimachine.


[CPT Assortment Highlight]
Aangepaste openingstijden in januari:
Geen