Update mondkapjes 8 oktober '20

Update mondkapjes 8 oktober '20

Finale update 8 oktober 2020

De laatste partij mondkapjes van de actie die wij in het voorjaar met enkele zakenpartners startten is geleverd aan Amaliazorg in Oirschot.
Hiermee is dit mooie project ten einde gekomen.


Mondkapjes import:In maart trof het Corona virus Nederland hard en ontstond een groot tekort aan mondkapjes in de Nederlandse zorg. Wij wilden onze kennis over importeren inzetten om de tekorten aan mondkapjes te verlichten. De risico's waren groot en wij vroegen u om ondersteuning. Mede dankzij jullie hulp importeerden we meer dan 20.000 mondkapjes die veilig in ons magazijn aankwamen. 

Tot daartoe was de actie geslaagd. Doorleveren aan de overheid en zorginstelling bleek echter moeilijker dan verwacht. Ondanks de tekorten en de risico's die zorgverleners liepen, werden onze gecertificeerde kapjes maar in beperkte mate afgenomen. We raakten een muur van bureaucratie. De mondkapjes actie is beëindigd. De giften hebben we terugbetaald aan de donateurs.

We volgen nu twee sporen. Zorgverleners en de publieke sector kunnen mondkapjes nog altijd tegen kostprijs afnemen. Daarnaast verkopen we via Vuplexshop.nl deze ook aan commerciële partijen en particulieren. Een deel van de opbrengst doneren we aan het Rode Kruis. Op deze wijze kunnen we alsnog iets moois betekenen voor de zorg.

Gepubliceerd op: 01 juni | Terug