Over ons

Ons bedrijf, toen nog J. Wildeman & Co., werd in 1918 opgericht door Jan Wildeman. Op één november bepakte Jan Wildeman voor het eerst zijn brommer met fournituren. Zo bezocht hij alle klanten. Zijn inzet werd beloond. Binnen tien jaar verhuisde onze onderneming naar een groter pand aan de Stationsstraat in Waalwijk, waar uiteindelijk ook zijn zoon in de zaak werkzaam werd.

Na de oorlog was de vraag naar moderne synthetische materialen groot. Onze onderneming groeide hierdoor dusdanig dat er in 1964 weer uitgeweken werd naar een nieuw adres op industrieterrein Zanddonk. In 1928 vestigde Van Leeuwen Leder zich in de Langstraat, destijds het centrum voor de schoenindustrie. Oprichter was Hartog Levie van Leeuwen, die helaas na zijn deportatie in de tweede wereldoorlog niet terugkwam. Na de oorlog werd het beheer toegekend aan zijn zwager Richard Braun. Onder zijn bezielende leiding floreerde Van Leeuwen Leder.  

Jan Denissen nam Van Leeuwen Leder (in 1999) en J. Wildeman & Co (in 2003) over, waarna een nauwe synergie tussen de zusterbedrijven ontstond. In 2005 werd de derde zuster Wildeman Benelux BV opgericht, waarna de drie firma's al snel een gezamenlijk pand op het nieuwe industrieterrein Haven VII betrokken, waar klanten uit elk werelddeel ons weten te vinden. Door onze uitstekende service, hoogwaardige producten en betrouwbare leveranciers zijn wij, als echt familiebedrijf, al ruim honderd jaar een gewilde partner in onze branche.